Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Újévi lencsesaláta

Alacsony kalóriatartalmú hús nélküli lencsesaláta.

Hozzávalók 8 személyre

Saláta:

  • 265 g főtt lencse
  • 1 piros kaliforniai paprika apróra vágva
  • 1 kígyóuborka kockára vágva
  • ¼ vörös hagyma vagy mogyoróhagyma apróra vágva
  • 10 g friss apróra vágott petrezselyem

Öntet:

  • 60 ml balzsamecet
  • ½ ek. olívaolaj
  • 1 tk. Dijoni mustár
  • 1 tk. juharszirup
  • ½ gerezd fokhagyma aprítva
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Egy nagy tálba tegyük a lencsét, a paprikát, az uborkát, a hagymát és a petrezselymet.
  2. Keverjük simára az öntet összes hozzávalóit egy másik tálban.
  3. Öntsük a salátára és forgassuk alaposan össze.

Tápanyag tartalom 1 adagban:

  • Kalória: 124 kcal
  • Zsír: 1,3 g
  • Szénhidrát: 20,6 g
  • Cukor: 3,7 g
  • Rost: 7,5 g
  • Nátrium: 217 mg
  • Fehérje: 8,3 g

forrás: www.destinationdelish.com


Kategóriák: Saláták Bejegyezve: 2017-12-29

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A glükóz szerepe a szervezetben
Bejegyezve: 2018-04-24
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A tej, mint fehérjeforrás
Bejegyezve: 2018-04-23
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A sport az egészséges életmód része
Bejegyezve: 2018-04-20
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Treonin
Bejegyezve: 2018-04-19
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.