Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Tofu vegán recept

A tofu tökéletes húspótló étel, ezért a vegán étrendből nem hiányozhat. Számos ázsiai országban készítenek tofuból különböző módon ételeket, ez most egy Indonéz változata eme remek szójatejből készült alapanyagnak. A tofu nem mellesleg kiemelkedően magas fehérjetartalmú (100 g tofu átlagosan 10-12 g fehérjét tartalmaz), valamint számos vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg kemény tofu
  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 közepes piros paprika ízlés szerinti méretben szeletelve
  • 3 ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. frissen facsart lime lé
  • 1 ek. ázsiai chilis fokhagyma szósz
  • 1 ek. barna cukor

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
  2. Szeleteljük fel a tofut 6 darabra.
  3. Egy kisebb tálban keverjünk össze 1 evőkanálnyi olajat és 2 evőkanálnyi szójaszószt.
  4. Mártsuk bele a tofu darabokat könnyedén úgy, hogy a keverék minden oldalon érje.
  5. Ecsettel olajozzuk be a sütőlapot a maradék 1 evőkanál olajjal.
  6. Helyezzük bele a tofu szeleteket és a felvágott paprikát tegyük melléjük.
  7. Süssük őket 10 percig, majd fordítsuk meg őket, hogy a másik oldalukon is süljenek.
  8. Süssük addig őket, amíg a tofu aranybarna nem lesz.
  9. Készítsük el a mártást. Egy kis serpenyőt alacsony hőmérsékletre melegítsünk fel, majd tegyük bele a mogyoróvajat, a lime juicet, a chili szószt, a barna cukor, a 3 evőkanál vizet és jól keverjük el.
  10. A tofut és a sült paprikát a még meleg mártással tálaljuk.

forrás: marthastewart.com


Kategóriák: Vegán Bejegyezve: 2018-01-09

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A glükóz szerepe a szervezetben
Bejegyezve: 2018-04-24
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A tej, mint fehérjeforrás
Bejegyezve: 2018-04-23
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A sport az egészséges életmód része
Bejegyezve: 2018-04-20
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Treonin
Bejegyezve: 2018-04-19
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.