Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Tepsiben sült hal burgonyával

A gasztronómia által felfedezett microgreen alapanyagok olyan otthon is termeszthető nevéből adódóan kis méretű fűszernövények, illetve saláták, amelyek kiváló köretei az ételeknek. Előnyük miatt nagyon meghatározó az egészséges étkezésben, mivel kisebb méretüknek köszönhetően az új hajtásokban, illetve levelekben koncentráltan vannak benne az adott növény vitaminjai és ásványi anyagai. Ebben a tepsiben sült hal receptben is megtalálható összetevő a mikrozöld, mely szabad kezet ad bármilyen növény felhasználására, ami akár az otthoni fűszerkertünkben is megtalálható.

Hozzávalók:

  • 35 dkg fehér húsú hal szeletelve (tőkehal, nyelvhal vagy más fehér húsú hal)
  • 20-25 dkg újburgonya, vékony kerek szeletekre vágva
  • 20-25 dkg sárgarépa, apróra vágva
  • 200 g zöld egész olívabogyó
  • ½ csomó friss oregano levele
  • 2 tk. olívaolaj
  • ½ citrom, szeletelve
  • 150 g mikrozöld
  • tengeri só ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyát, a sárgarépát, az oregánót, az olívaolajat, és egy csipet tengeri sót. Ezután tegyük egyenletesen egy nagyobb méretű tepsibe. Süssük 20 percig.
  3. Eközben sózzuk be a halszeletek mindkét oldalát tengeri sóval.
  4. Vegyük ki a zöldségeket a sütőből és toljuk őket a tepsi egyik oldalára.
  5. Helyezzük a halszeleteket a másik oldalra, majd szórjuk meg oregánóval és helyezzük rá a szeletelt citrom karikákat.
  6. Addjuk hozzá az olajbogyókat és tegyük vissza a sütőbe. Folytassuk a sütést körülbelül 15 percig.
  7. Vegyük ki a tepsit a sütőből, ha a hal fakóbb és kissé megpirult. (Ellenőrizzük sütés közben 7 percenként a halat, mert annak vastagságától függően kevesebb időbe telhet a sütés.)
  8. Tálaláskor helyezzük a halakat a frissen szedett zsenge fiatal mikrozöldekre, és tálaljuk hozzá a burgonyát, a sárgarépát és az olajbogyót.

forrás: www.thegantzery.com


Kategóriák: Halak Bejegyezve: 2017-05-26

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.