Három elsődleges tejsavóprotein típust különböztethetünk meg:
- tejsavóprotein koncentrátum (WPC),
- tejsavóprotein-izolátum (WPI),
- tejsavóprotein-hidrolizátum (WPH).
Nézzük meg mindegyiket mit is érdemes tudni róluk:
Tejsavóprotein koncentrátum (WPC): A tejsavóprotein koncentrátum alacsony zsírtartalmú és alacsony szénhidrátszintet (laktózt) tartalmaz. A fehérje százalékos aránya a WPC-ben attól függ, hogy mennyire koncentrálódik. Általában ezek a koncentrátumok 30%-ban illetve maximum 90%-ban tartalmaznak fehérjét.
Tejsavófehérje-izolátum (WPI): Feldolgozása során eltávolítják az összes zsírt és laktózt, így a tejsavófehérje általában legalább 90% fehérjét tartalmaz.
A tejsavóprotein hidrolizátum (WPH): A tejsavóprotein hidrolizátum jóval könnyebben emészthető, mint a tejsavó fehérje két másik formája. Az orvosi fehérje-kiegészítőkben és az anyatej helyettesítő tápszerekben is gyakran alkalmazzák, mivel javítja az emészthetőséget és a csökkenti a lehetséges allergiát.
forrás:www.medicalnewstoday.com