Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
A Tejsavófehérjékről általában

Három elsődleges tejsavóprotein típust különböztethetünk meg:

  • tejsavóprotein koncentrátum (WPC),
  • tejsavóprotein izolátum (WPI),
  • tejsavóprotein hidrolizátum (WPH).

Nézzük meg mindegyiket mit is érdemes tudni róluk:

Tejsavóprotein koncentrátum (WPC): A tejsavóprotein koncentrátum alacsony zsírtartalmú és alacsony szénhidrátszintet (laktózt) tartalmaz. A fehérje százalékos aránya a WPC-ben attól függ, hogy mennyire koncentrálódik. Általában ezek a koncentrátumok 30%-ban illetve maximum 90%-ban tartalmaznak fehérjét.

Tejsavófehérje izolátum (WPI): Feldolgozása során eltávolítják az összes zsírt és laktózt, így a tejsavófehérje általában legalább 90% fehérjét tartalmaz.

A tejsavóprotein hidrolizátum (WPH): A tejsavóprotein hidrolizátum jóval könnyebben emészthető, mint a tejsavó fehérje két másik formája. Az orvosi fehérje kiegészítőkben és az anyatej helyettesítő tápszerekben is gyakran alkalmazzák, mivel javítja az emészthetőséget és a csökkenti a lehetséges allergiát.

forrás:www.medicalnewstoday.com


Kategóriák: Fehérje forrás Bejegyezve: 2017-12-22

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.