Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
A rendszeres sport előnyei - Motiváció

Tény, hogy a sport jótékony hatással van a szervezetre és ezt sokan el is ismerik. Ám mégis hiányoznak olyan információk amelyek hosszabb távon motiválnak bennünket ahhoz, hogy a rendszeresen végzett testmozgást komolyabban vegyük.

Néhány olyan pozitív dolog a rendszeres sporttal kapcsolatban, amelyek motiválhatnak:

 • Hosszabb élet
  Kutatások szerint a rendszeres mozgás meghosszabbítja az életet.
 • Pozitív önkép
  A sportolás segít a teljesítmény érzésének fejlesztésében, ami pozitív önképet eredményez. A hosszabb nehézségekkel teli munkanap után elvégzett testmozgás pozitívan befolyásolja a következő napi magabiztosság érzetet, amely pozitívan hat a munkára is.
 • Testzsír csökkenése
  Minden bizonnyal sokan erre gondolnak legelőször, hiszen legtöbbünk éppen a testük formálása miatt kezd el mozogni vagy szeretné a mozgást rendszeressé tenni az életében. Ha olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek segítenek csökkenteni a zsírt, mindamellett, hogy nem veszítjük el az izomtömeget, az eredmények stabilabbak lehetnek, természetesen megfelelő táplálkozás mellett.
 • Lehetőségek új kapcsolatokra
  Valószínüleg edzés közben új barátokra találunk, akik hasonló érdeklődésűek.
 • Megnövekedett bizalom
  A sport lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a győzelem és a veszteség magas és alacsony szintjét. Mindamellett, hogy a rendszeres edzés nagyobb bizalmat és öntudatot biztosít.
 • Immunrendszer támogatása
  A kocogás, a futás, az úszás és súlyemelés is pozitív hatással van az immunrendszerre.
 • Minőségi alvás
  Tanulmányok kimutatták, hogy a sportolók gyorsabban elalszanak és alvásuk mélyebb. Így, ha gyakran felébredünk éjjel a sport segíthet a probléma megoldásában.
 • Pozitív gondolatok
  A rendszeres edzés miatt az emberek boldogabbá válnak, elfelejtik a szorongásukat, a depressziót, a haragot és a stresszt.
 • Energia töltés
  Rendszeres testmozgással nem csak erősödni fogunk, de sokkal több energiánk lesz és még a koncentrációban is segít! Sokan tudatában sincsenek annak, hogy voltaképpen akik nem teljesítik céljaikat, azok olyan emberek, akiknek nincs energiájuk az aktív élethez.
 • A csontok és az izmok erősebbé válnak
  A túrázás, a kocogás, a tánc és a tenisz az egyik legjobb módszer az erős csontok megtartására.

forrás: fameiva.com


Kategóriák: Egészséges életmód Bejegyezve: 2018-05-07

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.