Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Nők és az izomnövelés

Annak ellenére, hogy a nőknek kevesebb izomtömegük van mint a férfiaknak, a nők is hasonló előnyöket tapasztalhatnak az izmok növelésekor, illetve azok kialakításának folyamata alatt. Természetesen a nők is képesek formálódni és szép kifejező izmokat építeni.

Testzsír % különbségek

Míg a férfiaknak több izma van, a nők hajlamosak az akár 6-11 %-kal több testzsírra, mint a férfiak. A testzsír mennyisége a sovány izomtömeghez képest attól függ, hogy milyen formában vagyunk, mégis alapvetően a nők kissé hárányból indulhatnak, ha az alakformálásról van szó, különösen, ha a testzsír csökkentése az edzésük eredeti célja.

Alapvetően a zsír a legkevésbé szükséges a megfelelő testfunkciókhoz, mégis feltételezések szerint a nők jobban tárolják a zsírt, ami valószínűleg az ösztrogén hormon miatt van. Rendszeres súlyzós edzéssel, valamint a táplálékkal bevitt zsírok megfelelő arányaira odafigyelve azonban felülkerekedhetnek ezen és a folyamatosan növekvő izmaik az idő alatt gondoskodnak majd arról, hogy testösszetételükben a zsírok háttérbe kerüljenek.

Túlzott izomnövekedéstől nem kell a nőknek tartaniuk

A férfiak és a nők közötti izomtömeg különbségei alapvetően nem befolyásolhatják a nemek közötti edzés eredményessségét. Az a tény pedig, hogy a női izomrostok általában kisebbek, azt jelenti, hogy nem kell félni attól, hogy hatalmas és terjedelmes izmaik lesznek a súlyzós edzésektől.

forrás: www.livestrong.com


Kategóriák: Egészséges életmód Bejegyezve: 2018-02-16

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.