Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Natúr lazac salátaágyon

A különleges összetevők mindig egy új íz felfedezését teszik lehetővé, amikor egy ételt elkészítünk. A népgyógyászatban is használt vízitorma is éppen ilyen, hiszen nem sűrűn találkozunk vele ételek hozzávalóiban, mégis olyan gazdag vitamin és ásványi anyagokban (A-, C-, D-vitamin, folsav és jód), hogy mindenképpen érdemes kipróbálni, akár már ebben a lazacos finomságban. Aromáját tekintve leginkább borsos jellegű, így az ízvilágot könnyen el is tudjuk képzelni.

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 lazac filé
  • kevés olívaolaj
  • 12 menta levél
  • 2-3 retek
  • 30 g feta sajt
  • 1/4 tk. kapribogyó
  • 20 dkg borsó (fagyasztva vagy frissen)
  • maroknyi vízitorma

Öntet

  • 2 ek. görög joghurtot
  • Fél citrom leve

Elkészítése

  1. Forraljunk fel sós vizet egy fazékban.
  2. Óvatosan távolítsuk el a lazacfilé bőrét, a bőrfelületet lefelé helyezve egy vágódeszkára. Éles késsel ejtsünk egy kis vágást a bőr és a hús között az egyik végén. Határozottan fogjuk meg a bőrt és vágjuk el a filét hosszában, miközben a bőrt az ellenkező irányba húzzuk.
  3. Miután levágtuk a bőrt öblítsük le a halat.
  4. Főzzük a felforralt vízben a lazacot 10 percig.
  5. Miközben főzzük a halat, készítsük el az öntetet úgy, hogy az összes összetevőt keverjük össze, majd tegyük félre.
  6. Készítsük el a salátát. Csípkedjünk mentaleveleket, szeleteljük fel a retket és törjük össze a feta sajtot, majd tegyük félre.
  7. Vegyük ki a vízből a lazacot, majd locsoljuk meg olívaolajjal és hagyjuk néhány percig pihenni, miközben a borsót főzzük.
  8. Ugyanazzal a vízzel, amelyet a halakhoz használtunk fel, főzzük meg borsót, majd szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le.
  9. Tálaláskor helyezzük a tányérra a vízitormát, a mentát, a kapribogyót, a retket és a borsót. Szórjuk meg a salátát feta sajttal és helyezzük rá a lazac filét. A halat citromos joghurtos öntettel locsoljuk meg.

forrás:singlyscrumptious.com


Kategóriák: Halak Bejegyezve: 2017-05-23

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Kalcium (Ca)
Bejegyezve: 2017-09-11
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Céklás fehérje turmix edzés után
Bejegyezve: 2017-08-21
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A szója, mint fehérje forrás
Bejegyezve: 2017-08-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Vegán banánkenyér
Bejegyezve: 2017-07-28
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.