Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Mi a BCAA?

Az aminosavak egy csoportja az elágazó láncú aminosavak a BCAA-k (Branched Chain Amino Acids), mely három aminosavat jelent: leucin, izoleucin és valin. Ezek az egyébként esszenciális aminosavak, melyek a leghatékonyabb kiegészítők, amelyekkel javíthatják a sportolók teljesítményüket és az izmok felépítését az edzés során.

Az alacsony fehérjét fogyasztó emberek számára, valamint a kezdő sportolók fáradságának megelőzésében ajánlott a BCAA kiegészítés, mivel elősegítheti az izomfehérje-szintézist és fokozhatja az izomnövekedést.

A BCAA-k napi bevitele fontos, viszont azok, akik napi rendszerességgel az előírt fehérje mennyiséget elérik, nem szükséges pótolniuk. Természetes BCAA fehérjeforrás például a hús, így a tőkehal, a maréna, a pisztráng, a pulykamell, a tojás, ezenkívül a a barna rizs, a quinoa, a csicseriborsó, a lima bab, a teljes kiőrlésű búza, a földimogyoró, a brazil dió és a mandula.

forrás:
examine.com/supplements/branched-chain-amino-acids
www.womenshealthmag.com/food/bcaa-benefits


Kategóriák: Fehérje forrás Bejegyezve: 2018-01-03

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Triptofán
Bejegyezve: 2018-04-26
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Valin
Bejegyezve: 2018-04-25
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A glükóz szerepe a szervezetben
Bejegyezve: 2018-04-24
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A tej, mint fehérjeforrás
Bejegyezve: 2018-04-23
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.