Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Magas fehérjetartalmú vegán reggeli

Tojásmentes vegán omlett, mely nagyszerű reggeli az edzés előtt.

Hozzávalók 1 személyre:

  • 150 g selyem tofu
  • 2 ek. humusz
  • 2 nagy fokhagyma, zúzva
  • 2 ek. vegán szárított élesztő
  • Só és fekete bors
  • 1/4 tk. paprika
  • 1 tk. kukoricakeményítő vagy nyílgyökér por
  • olívaolaj

Töltelékhez:

  • 1 maroknyi zöldség pl. hagyma, paradicsom, gomba, spenót

Tetejére (opcionális):

  • Friss fűszer növények
  • Salsa szósz
  • Vegán sajt

Elkészítése:

  1. Készítsük elő a zöldségeket csepegtessük le, szárítsuk meg a tofut és tegyük félre.
  2. Egy serpenyőt közepes hőmérsékletűre melegítsünk fel. Ha forró, tegyünk bele egy kevés olívaolajat és a zúzott fokhagymát pároljuk 1-2 percig vagy amíg enyhén aranybarna lesz.
  3. Tegyük a fokhagymát a robotgépbe a maradék omlett hozzávalókkal együtt és dolgozzuk össze. Adjunk hozzá egy kevés vizet, kb. 1-2 evőkanállal. Tegyük félre.
  4. A még meleg serpenyőbe közepes lángon pároljuk meg egy kevés olívaolajon a zöldségeket. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tölteléknek szánt zöldségeket a következő sorrendben érdemes párolni: hagymát és a paradicsomot először, majd a gombákat és végül a spenótot kell hozzáadni, így mindegyiknek van elegendő ideje párolódni. Ha kész tegyük félre.
  5. Vegyük le serpenyőt a hőről és győződjünk meg arról, hogy elég olaj van benne ahhoz, hogy az omlett ne ragadjon le. Szükség esetén tegyünk még bele. Ha kész, tegyük bele a zöldségek negyedét, majd adjuk hozzá a tofus keveréket és óvatosan főzzük közepes lángon kb. 5 percig, amíg a szélek el nem kezdenek megszilárdulni. Ezután forgassuk át óvatosan spatulával, hogy el ne szakadjon és süssük, amíg mély aranybarna nem lesz körülbelül 10-15 percig.
  6. Az utolsó néhány percben tegyük a fennmaradó zöldségeket az omlett tetejére és süssük még 1-2 percig, hogy összemelegedjen.
  7. A spatula segítségével hajtsuk félbe, hogy a tölteléket betakarjuk a tésztával.
  8. Tálaláskor salsával, vegán sajttal, korianderrel szórjuk meg a tetejét és pirítóst kínáljunk mellé.

Tápanyagtartalom:

  • Kalória: 232 kcal
  • Zsír: 7,8 g, ebből telített zsír: 1,2 g
  • Szénhidrát: 22 g
  • ebből Cukor: 2 g
  • Rost: 8 g
  • Nátrium: 760 mg
  • Fehérje: 22 g

forrás: minimalistbaker.com


Kategóriák: Vegán Bejegyezve: 2017-11-30

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Nők és az izomnövelés
Bejegyezve: 2018-02-16
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Magas fehérje tartalmú brokkoli leves
Bejegyezve: 2018-02-15
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Brokkoli az egészséges étrendben
Bejegyezve: 2018-02-14
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id B1-vitamin (tiamin)
Bejegyezve: 2018-02-13
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.