Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Kardió vagy Aerob?

Aerob

Az "aerobic" kifejezés latin szóból származik, jelentése "oxigénnel". Így az aerob gyakorlatok magukban foglalják azokat a gyakorlatokat, amelyek segítik a jobb oxigénfelvételt, mely által az oxidatív anyagcsere hatékonyabban működik. Az intenzitását tekintve az aerob alacsonyabb intenzitású pulzusszámot eredményez, mint a kardió.

Kardió

A kardiovaszkuláris kifejezés a görög "kardia" szóból származik, jelentése “szív”. Így a kardiovaszkuláris gyakorlatok segítenek a pulzusszám javításában. A kardió gyakorlat tehát minden olyan mozgásforma, amely emeli a szívritmust. Ez a mozgás erősebbé teszi az izmokat, ami egy egészséges testet eredményez. Nem mellesleg a szív is egy izom, így a kardió edzés ezért is előnyös. Intenzitását tekintve a kardió magasabb pulzusszámot eredményez az aerob mozgásoknál.

Kardió és Aerob edzés

A kardió vagy az aerob gyakorlatok az elsődleges gyakorlatok és másodlagos gyakorlatok közé sorolhatók, amelyeket a rendszeres edzésprogramokba érdemes beiktatni. Az elsődleges gyakorlatok, amelyek az optimális kardió és aerob fitneszt jelentenek a kocogás, a futás, az úszás, a síelés, a kerékpározást stb. lehet. A másodlagos gyakorlatok a kardió és aerob edzést szintén biztosítják, de nem hasonlítanak az elsődleges gyakorlatokhoz. A másodlagos gyakorlatok elsősorban a minden testrészt átmozgató erősítő, esetleg súlyzós edzéseket is magukban foglalják.

forrás:
www.epainassist.com
www.healthstatus.com
www.livestrong.com


Kategóriák: Egészséges életmód Bejegyezve: 2018-03-07

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.