Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Izoleucin

Ez az esszenciális aminosav különösen fontos a komoly sportolóknak és a testépítőknek, mivel az elsődleges funkciója a szervezetben az energia növelése és a szervezet működésének felgyorsítása. Az izoleucin az egyik elágazó láncú aminosav (BCAA) a három közül mely megtalálható a szervezetben, a másik kettő a valin és a leucin, melyek mindegyike elősegíti az izom regenerálódását, gyógyulását a testmozgás után.

Az emberi testben az izoleucin az izomszövetekben koncentrálódik. Az izoleucin szükséges a hemoglobin képződéséhez, a vércukor- és energiaszintek stabilizálásához és szabályozásához is. Az izoleucin hiánya olyan tüneteket okozhat, amelyek hasonlóak a hipoglikémia tüneteihez.

Az izoleucin nagy mennyiségben megtalálható a túróban, a sajtban, a földimogyoróban, dióban, tojásban, száraz lencsében, borsóban, szezámmagban, szójában, halban és baromfiban.

Az izoleucin támogatja az izmokat munka közben:

  • növeli az energiát és az állóképességet
  • segíti az izomszövet regenerálódását
  • megóvja az izmokat az extrém fizikai erőkifejtések során

Azok számára, akik rendszeresen edzenek, vagy akik alacsony fehérjetartalmú étrendet fogyasztanak, fontolóra kell venniük az izoleucin kiegészítést. Az izoleucin önálló kiegészítő formában is rendelkezésre áll, de mindig a másik két elágazó láncú aminosavval, a leucinnal és a valinnal együtt érdemes alkalmazni.

forrás:
www.tysonnutraceuticals.com/aatron-medical-service/isoleucine
www.diet-and-health.net/Supplements/Isoleucine.html
www.vitaminstuff.com/amino-acid-isoleucine.html


Kategóriák: Fehérje forrás Bejegyezve: 2018-01-11

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.