Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Így csinálj browniet karácsonyra a gyúrós haveroknak!

Lám egy recept, amit biztosan el tudsz készíteni. Az inspirációt adjuk, neked csak a hozzávalókról és persze a kitartásról kell gondoskodnod. Ha minden klappol – miért ne lenne így - a végeredmény egy belülről lágy és krémes, kívülről ínycsiklandóan könnyed és tökéletes brownie lesz, ami lehet a karácsonyi vacsi fénypontja!

Hozzávalók:

  • 200 g minőségi étcsoki (85%)
  • 250 g vaj
  • 50 g chia mag
  • 50 g mandula
  • 80 g csokis fehérje por
  • 65 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 360 g xilit
  • 4 (nagy) tojás

A varázslat lépései:

  1. Melegítsd fel a sütőt 180 °C-ra és egy négyzet alakú formát (kb. 24 cm-es) bélelj ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálba (hőálló) tedd bele a csokit (összetörve), a vajat és a mandulát, majd vízfürdőn (forrásban lévő víz fölött úgy hogy ne érjen a vízbe a tál alja) melegítsd fel folyamatosan kevergetve, míg folyékony nem lesz.
  3. Egy másik tálba keverd össze a csokis fehérje port a liszttel, sütőporral, chia maggal és a xilittel.
  4. Borítsd a száraz összetevők keverékét a csokis masszához és alaposan keverd össze. Add hozzá a tojásokat és addig keverd, míg selymes állagú masszát nem kapsz.
  5. Az elkészült brownie masszát öntsd a formába, majd rakd a sütőbe kb. 25 percre. A brownie sülését egyszerű tűpróbával ellenőrizheted. Akkor jó, ha a külseje még rugalmas, belülről pedig kissé ragacsos.
  6. Ha elkészült hagyd kihűlni, majd óvatosan helyezd át egy vágódeszkára és vágd fel nagyobb négyzetekre.

forrás: www.sci-mx.co.uk


Kategóriák: Sütemények Bejegyezve: 2017-12-12

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A glükóz szerepe a szervezetben
Bejegyezve: 2018-04-24
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A tej, mint fehérjeforrás
Bejegyezve: 2018-04-23
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A sport az egészséges életmód része
Bejegyezve: 2018-04-20
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Treonin
Bejegyezve: 2018-04-19
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.