Szárnyas húspogácsa recept, mely egyenként mindössze 345 kcal-t és 16 g fehérjét tartalmaz, ezért a fitness életmódba könnyen beilleszthető különlegesség.
Hozzávalók 6 db húspogácsához:
- 2 ek. kókuszolaj
- 1/2 vörös hagyma, apróra vágva
- 1 zeller, apróra vágva
- 1 kis zöld alma, reszelve
- tengeri só és fekete bors ízlés szerint
- 80 g mandula liszt
- 0,5 kg darált pulykamell
- 2 tk. szárnyas fűszerkeverék
- 60 g apróra vágott petrezselyem
- 2 ek. Dijoni mustár
- 1 tojás
- 1 ek. olívaolaj
- teljes kiőrlésű zsemle
- zöldségek ízlés szerint: saláta, lila hagyma, paradicsom
- vörösáfonya lekvár
Elkészítése:
- Közepes hőmérsékletű serpenyőben olvasszuk fel a kókuszolajat, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, a zellert és a reszelt almát.
- Ízesítsük tengeri sóval és fekete borssal.
- Pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a mandula lisztet, melyet jól keverjünk el benne majd tegyük át egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a darált pulykamellet, a szárnyas fűszerkeveréket, a petrezselymet, a Dijoni mustárt és a tojást és jól keverjük össze, majd formázzunk 6 db húspogácsát belőle.
- Öntsünk egy serpenyőbe olívaolajat és süssük a húspogácsákat alacsony hőmérsékleten készre.
- A húspogácsákat, a salátát és a zöldségeket helyezzük a zsemlébe, majd ízlés szerint tegyünk egy kevés Dijoni mustárt bele.
- Extra tipp: Tálaljuk a húspogácsákat egy evőkanál áfonyalekvárral és rizzsel.
forrás: fbbcblog.com