Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Fehérjepor nőknek fogyáshoz

Fehérjeport alapvetően a komoly edzést végzőknek, valamint a testépítőknek forgalmazzák. De léteznek olyan fehérjeporok, amelyek a hétköznapi emberek életében is remek kiegészítést nyújtanak a mindennapi táplálkozásban, ugyanis gyorsan elkészíthető mivoltának köszönhetően a rohanó életmódban is képesek biztosítani a szervezet számára szükséges fehérje mennyiséget fogyasztásával.

A fehérje por formában való fogyasztása gyakorlatilag növelheti az anyagcserét, de nem garantálja a karcsúságot. Amennyiben nem alapvetően a vékony alkat elérése a cél, tökéletesen alkalmazható a fehérjepor alkalmi táplálékkiegészítőként, mely a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban is segít.

A fehérjepor miből készül?

A fehérjepor akár növényi, akár állati eredetű is lehet, de a kettő kombinációjával is találkozhatunk a termékek összetevőiben az erre szakosodott üzletek polcain. Az állati eredetűek közül alapvetően a tejsavó az, amit ezek a készítmények tartalmaznak, de megtalálhatóak benne megfelelő arányban a barna rizs, a szója, a tojásfehérje, a kender és a kazein is.

A fehérjeporok vegánoknak is elérhetőek, melyekben legtöbbször áfonyát, barna rizst és borsót kombinálnak a gyártók ezekben a termékekben.

A fehérje szerepe a testsúlycsökkentésben

Valójában a fehérje kicsivel több energiát biztosít a szervezet számára, mint a zsírok és a szénhidrátok. A fehérje fogyasztásával a telítettségérzés is megnövekszik, ennek köszönhetően a felesleges zsírokat és szénhidrátokat kisebb mennyiségben igényli a szervezet. A fehérje továbbá a megfelelő testmozgás biztosításával növeli a sovány izomtömeg fenntartását is.

Fogyás csak abban az esetben történik, ha több kalóriát éget el a szervezet, mint amennyit fogyaszt. Ellenkező esetben pedig ha a testmozgás mellett nem biztosított a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel, úgy a szervezet azt az izmokból használja fel, így az elvesztett súly legnagyobb része az izomból fog eltűnni, ezért ebben az esetben pedig fontos a fehérje pótlása.

Előnyére válik a magas fehérje tartalmú élelmiszereknek, illetve táplálékkiegészítőknek, hogy olyan összetételben tartalmazzák a szervezet számára szükséges anyagokat, hogy képesek megakadályozni a túlzott vércukorszint emelkedését, mely ismételten éhségérzetet produkálna.

Fehérjeporok és a szükséges kalóriák

Alapjában véve a fehérjepor fogyasztása nem okoz súlycsökkenést tehát, sőt ezek a készítmények hasonló kalóriát tartalmaznak, mint akár csak a természetes formából származó élelmiszerek, így pl. a húsok fogyasztása, ezért a testmozgással kombinált fehérjepor fogyasztás esetében érdemes a por kalóriatartalmát a napi megengedett szinten tartani, illetve beleszámolni a napi kalóriaszükségletbe, ha a tökéletes alak elérése a célunk.

További jó tanács, hogy a fehérjeporokat ne csak íz és keverhetőség szerint válasszuk ki mivel akinek fontos a testsúly karbantartása, figyelnie kell az összetevőkre a csomagoláson, úgy mint az extra kalóriát adó szénhidrát tartalomra, mely egy nem éppen előnyös összetevő a karcsúsodni vágyóknak.

forrás:www.livestrong.com/article/493415-protein-powder-for-weight-loss-in-women


Kategóriák: Egészséges életmód Bejegyezve: 2017-12-19

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Nők és az izomnövelés
Bejegyezve: 2018-02-16
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Magas fehérje tartalmú brokkoli leves
Bejegyezve: 2018-02-15
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Brokkoli az egészséges étrendben
Bejegyezve: 2018-02-14
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id B1-vitamin (tiamin)
Bejegyezve: 2018-02-13
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.