Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Fehérjedús saláta

Érdekességként ez a saláta recept egy olyan variáció, melyben keverednek a nyers és párolt zöldségek. A csirkemell pedig egy új ízvilágot nyer, hiszen átveszi a zöldségek ízét készítése során. A meleg részek épp úgy, mint a hűvösek dominálni fognak, tálaláskor nagyszerű ízkombinációt eredményezve.

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g sárgarépa hántolva és szeletekre vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • ½ tk. só
  • ½ tk. frissen őrölt fekete bors
  • 4 csirkemell filé (egyenként kb 16 dkg)
  • 1 friss metélőhagyma felszeletelve
  • 1 ek. almabor ecet
  • 1 mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
  • 40 g rukkola
  • 1 csomó vízitorma (kemény szárakat levágva)
  • 15 dkg felbevágott mag nélküli szőlő
  • 2 ek. sózatlan, hámozott, aprított pisztácia

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a serpenyőt és fújjuk be olaj sprayvel.
  2. Tegyük a sárgarépát az előmelegített serpenyőbe, majd szórjuk meg cukorral.
  3. Adjunk hozzá 1 teáskanál olívaolajat, ízlés szerint sót és borsot. Folyamatosan keverve süssük addig, amíg a sárgarépa finoman aranylani kezd a szélein, kb. 25 percig.
  4. Mielőtt elkészülne a sárgarépa helyezzük a csirkét a serpenyőbe és tegyünk rá 1 teáskanálnyi olajat, majd szórjuk meg metélőhagymával, és ½ teáskanálnyi sóval és borssal. Süssük a csirkék mindkét oldalát 5-7 percig, ha kész, vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk őket kihűlni.
  5. Készítsük el az öntetet. Egy saláta tálban keverjük össze az ecetet, a mogyoróhagymát, és a maradék olajat, valamint a metélőhagymát, majd ízesítsük ¼ teáskanálnyi sóval és borssal. Hagyjuk állni legalább 5 percig az ízek keveredéséhez.
  6. Készítsük el a salátát, adjuk hozzá a rukkolát, a vízitormát és a szőlőt, majd az öntettel jól forgassuk össze.
  7. Tálaláskor terítsük szét a salátát, a tetejére tegyük a sárgarépát, a csirkét és szórjuk meg a pisztáciával. Tálaljuk melegen.

Tápanyagtartalom 1 adagban

  • Energia: 307 kcal
  • Zsír: 10 g, ebből:
  • -Telített zsír: 1,5 g
  • Nátrium: 445 mg
  • Szénhidrát: 32 g, ebből:
  • -Cukor: 22 g
  • -Rost: 4,5 g
  • Fehérje: 23 g

forrás:prevention.com


Kategóriák: Saláták Bejegyezve: 2018-07-03

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkés citromos spárga
Bejegyezve: 2018-07-06
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Csirkesaláta spenóttal
Bejegyezve: 2018-07-05
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Gyors tonhal saláta
Bejegyezve: 2018-07-04
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Fehérjedús saláta
Bejegyezve: 2018-07-03
Kövess minket a Facebookon
Egészséges életmód

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.