Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Edzés utáni vegán leves

A borsófehérje a vegánok között népszerű, mivel magas az aminosavtartalma és ráadásul laktóz és glutén mentes, mely megkönnyíti az emésztést. A borsónak 3: 1 arányú szénhidrát-fehérje aránya van, és ez az egyszerű, alacsony zsírtartalmú leves további gazdag összetevőinek köszönhetően, mint a spárga, a spenót és a fokhagyma antioxidánsokban bővelkedik, ráadásul 30 perc alatt el is készíthető.

Hozzávalók 4 személyre:
Leveshez:

  • 1 nagy köteg spárga
  • 60 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • Só, bors
  • 360 ml cukrozatlan mandula tej
  • 360 ml zöldségleves (kockából)
  • opcionális: 1-2 ek. bio vegán élesztőpehely
  • opcionális: 1/2 citrom, leve (a fényességért)

Fűszeres fokhagymás kruton (opcionális):

  • 3 szelet kenyér (bármilyen), kockára vágva
  • 60 ml olívaolaj (vagy más semleges olaj)
  • 1/4 tk. fokhagymapor, só, bors, szárított oregánó, szárított bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra és tegyük a spárgát egy sütőlapra. Locsoljuk meg olajjal és enyhén sózzuk és borsozzuk meg. Süssük 15 percig, majd tegyük félre.
  2. Ha krutont is készítünk, akkor csökkentsük a hőt 160 ° C-ra.
  3. Melegítsünk egy nagy edényt közepes hőmérsékletűre, majd tegyünk bele 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát. Alaposan sózzuk és borsozzuk, majd főzzük 2-3 percig, amíg áttetsző nem lesz. Csökkentsük a hőt, ha a fokhagyma barnulni kezd.
  4. Adjuk hozzá a borsót, a zöldséglevest és a mandula tejet, majd ízesítsük még egyszer sóval és borssal.
  5. A levest a spárgával robotgépben krémes állagúra dolgozzuk össze. Ha kész tegyük vissza a fazékba és közepes lángon főzzük tovább.
  6. Adjuk hozzá az élesztő pelyhet és habverővel dolgozzuk össze. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőmérsékletet.
  7. Kóstoljuk meg és szükség szerint állítsuk be a fűszerezést, ízlésünk szerint több sót és borsot még most adhatunk hozzá. Ha kész, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a citromlevet.
  8. Készítsük el a krutont.
  9. Egy tálban tegyük a kockákra vágott kenyeret. Egy másik tálban keverjük össze az olajat és a fűszereket és öntsön a kenyérkockákra, majd forgassuk össze őket. Fűszerezzük még egyszer fokhagyma porral, sóval és borssal.
  10. Tegyük be az előzőleg felmelegített sütőbe egy tiszta sütőlapra és süssük, körülbelül 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Fordítsuk meg 10 perc eltelte után a kenyérkockákat, hogy minden oldala piruljon meg.
  11. Tálaljuk a levest krutonnal, egy kis fekete borssal és / vagy vegán parmezánnal.

Tápanyag tartalom 1 adagban:

  • Kalória: 143 kcal
  • Zsír: 5,5 g, ebből Telített zsír: 0,1 g
  • Szénhidrátok: 16,4 g
  • ebből Cukor: 5,9 g
  • Nátrium: 652 mg
  • Rost: 6,5 g
  • Fehérje: 9,2 g

forrás: minimalistbaker.com


Kategóriák: Vegán Bejegyezve: 2017-12-11

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Nők és az izomnövelés
Bejegyezve: 2018-02-16
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Magas fehérje tartalmú brokkoli leves
Bejegyezve: 2018-02-15
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Brokkoli az egészséges étrendben
Bejegyezve: 2018-02-14
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id B1-vitamin (tiamin)
Bejegyezve: 2018-02-13
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.