A csokoládés fehérje por sokféle süteményhez felhasználható, így ebben a palacsinta receptben is helyet kapott az alapanyagok között és a csokoládés íz garantáltan nem marad el.
Hozzávalók:
- 1 nagy banán
- 2 egész tojás
- 2 ek. mandula tej
- 45 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 ek. csokoládés protein por
- ⅛ tk. sütőpor
- ¼ tk. őrölt fahéj
Elkészítése:
- Robotgéppel dolgozzuk össze a nedves összetevőket, majd folyamatos keverés mellett az előzőleg összekevert száraz összetevőket adjuk hozzá és alaposan keverjük addig, míg sima nem lesz.
- Melegítsük elő a serpenyőt közepes hőmérsékletűre, majd fújjuk be olajsprayvel.
- Mérjük ki a tésztát a serpenyőbe úgy, hogy a tésztából összesen 6 palacsinta készüljön el.
- Süssük a palacsinták mindkét oldalát 1-2 percig.
- Az elkészült palacsinták tetejét juharsziruppal, vagy mézzel locsoljuk meg és díszítsük szeletelt banánnal. 1 adagnak 3 palacsintát szolgáljunk fel.
Tápanyag tartalom 1 adagban:
- Kalória: 276 kcal
- Zsír: 7 g
- Koleszterin: 186 mg
- Nátrium: 127 mg
- Szénhidrát: 38 g, ebből:
- -Cukor: 11 g
- -Rost: 8 g
- Fehérje: 19 g
forrás: www.joyfulhealthyeats.com