Kiemelt cikkek:

Legfrissebb cikkek:
Kövess minket:
Ázsiai Kung-Pao csicseriborsó

Azok számára, akik kedvelik az ázsiai konyhát de kifejezetten a hús nélküli fehérje megoldásokat keresik, ez a recept remek alternatívaként szolgál és tökéletesen beilleszthető a vegán étrendbe.

Hozzávalók
A páchoz:

  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. rizsecet
  • 1 frissen facsart lime
  • 1 ek. agávé szirup vagy méz
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 1 ek. Nyílgyökérliszt vagy kukoricakeményítő

A csicseriborsós részhez:

  • 2 ek. kókuszolaj
  • 0,5 kg csicseriborsó (legalább fél napig előzőleg beásztatott)
  • 250 ml Kung-Pao szósz
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy kevés friss reszelt gyömbér
  • 1/2 tk. szárított morzsolt chili vagy zúzott pirospaprika

A körethez:

  • párolt fehér rizs
  • 1 kis csokor zöldhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 - 2 csípős piros jalapeños vagy thai chili paprika
  • Kesudió

Elkészítése:

  1. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd adjuk hozzá a csicseriborsót és jól keverjük össze. Fedjük le a tálat és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára pácolódni.
  2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a kókuszolajat, majd a pácolt csicseriborsót és a csicseriborsós rész többi összetevőit is tegyük bele.
  3. Fakanállal folyamatosan keverjük körülbelül 6-8 percig, amíg a csicseriborsó karamellizál és kissé barna nem lesz.
  4. Vegyük le a tűzről és hagyjuk, hogy a csicseriborsó kissé meghűljön.
  5. Tálaljuk a meleg csicseriborsót párolt fehér rizzsel, díszítésnek használjunk apróra vágott paprikát, koriandert, kesudiót és zöldhagymát.

forrás: www.sheknows.com


Kategóriák: Vegán Bejegyezve: 2017-05-26

 

Legújabb cikkek
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A glükóz szerepe a szervezetben
Bejegyezve: 2018-04-24
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A tej, mint fehérjeforrás
Bejegyezve: 2018-04-23
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id A sport az egészséges életmód része
Bejegyezve: 2018-04-20
Fehérje tanácsadó post.featured_images[0].id Treonin
Bejegyezve: 2018-04-19
Kövess minket a Facebookon

Valóban jók a Táplálékkiegészítők?


A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. A természetes források, mint zöldségek, gyümölcsök azonban már jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből az anyagokból, mint 20-30 évvel ezelőtt. A különféle táplálék kiegészítők eme hiányokat kívánják pótolni és nem mellesleg olyan összetételben, amelyek olykor kifejezetten életmódhoz igazodóan tartalmazzák ezeket az anyagokat. Léteznek speciálisabb táplálék kiegészítők is, melyeket kifejezetten a testépítők, sportolók számára fejlesztettek ki, s melyek könnyen és gyorsan nagy mennyiségben hozzájárulnak ahhoz, hogy erőnlétüket, izomzatukat fenntartsák, illetve fejlesszék.